dilluns, 19 de gener del 2015

POLLASTRE AL FORN

ingredients:

-1 pollastre
- 4 patates
- 1 ceba tallada a trossos
- 3 grans d´alls
- pebre negra
- 6 o 8 tomàquets
- 1 raig de brandi o vi ranci
- julivert fresc
- pebre vermell dolç
- 1 llimona
- oli d'oliva
- sal

ELABORACIÓ

-Preparem tots els ingredients, netegem i eixuguem bé el pollastre.

-En una safata gran de forn hi aboquem un bon raig d'oli d'oliva.

-Pelem les patates i les tallem a llesques gruixudes, farem un llit de patates.

-Tallem la ceba a trossos i la repartim a la safata, després salem una mica i les empebrem.

-Hi tirem un polsim de pebre vermell dolç i salem el pollastre i l'empebrem.

-Piquem una mica d'all julivert i el posem per sobre de tot plegat i una mica més de pebre vermell dolç i també un bon raig de llimona.

-Finalment, un rajolí més d'oli d'oliva per sobre i ja ho podem enfornar.

-Primer ho coem durant 15-12 minuts a 250 graus.

-Notareu que es torra una mica i és cru per dins, en aquest punt afegim un bon raig de brandi per sobre del pollastre, més o menys una copa, i ho deixem 20 minuts més a 200 graus.

-De tan en tant doneu-li la volta i aprofiteu per regar bé el pollastre amb el suquet que faci.

-Deixeu-ho coure durant 20 minuts més i aneu regant el pollastre i, si convé, ho deixeu 20 minuts més a mode grill.

-Les patates gairebé s'han de desfer.

-Ho posem al plat i hi posem una mica de tot, col·locat amb gràcia.

QUE APROFITI!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada